Onze diensten

Er zijn allerlei redenen om een vloer te egaliseren. Zonder een goede ondervloer als basis is perfecte afwerking bijna onmogelijk. De meest voorkomende reden om een vloer te egaliseren is als de oude vloerbedekking verwijderd is. Dit kan gaan om een vloerbedekking als tapijt maar ook pvc stroken, linoleum, hout of een tegelvloer. Ook bij een nieuwbouwhuis zal in veel gevallen de dekvloer geëgaliseerd moeten worden voordat er een vloer geplaatst kan worden. Kiest u ervoor om over een bestaande tegelvloer bijvoorbeeld een pvc vloer te leggen? Ook dan zal de vloer vooraf eerst geëgaliseerd moeten worden. 

Onder egaliseren verstaan we: het glad maken van de huidige vloer door het gebruik van egaline. De dikte van de egalinelaag en het soort egaline is afhankelijk van de dekvloer en de beschadigingen of oneffenheden. Egaliseren is dus niet het waterpas maken van een vloer, maar het glad maken van de bestaande vloer voor de nieuwe vloerbedekking.
Vloeregalisatie Verhagen voert de egalisatie werkzaamheden deskundig voor u uit. Het resultaat: een vloer die helemaal gereed is voor de door u gekozen eindafwerking.  

 

Egaliseren zand/cement dekvloer

Het egaliseren van
een zandcement 
dekvloer

Dit zijn de meest gebruikte dekvloeren zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw. De samenstelling van een zand cementdekvloer bestaat uit cement, zand en water. Het is een snelhardende substantie die niet vloeit en met een spaan moet worden vlakgestreken. De minimale dikte van een zandcement dekvloer is 3 cm, maar 5 cm wordt aanbevolen. Voor de droogtijd van de zandcement dekvloer kunt u als richtlijn aanhouden circa 1 week per cm dikte zandcement vloer, zonder droogtijdversneller. Dus als de dekvloer 6 cm dik is, duurt het ongeveer 6 weken voordat de vloer geëgaliseerd kan worden.

 

Egaliseren van een anhydriet vloer

Het egaliseren van een anhydriet vloer

Een anhydriet vloer (de officiele naam is calciumsulfaatgebonden gietvloer) is een gipsgebonden dekvloer die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt, in tegenstelling tot de zandcement dekvloer, niet gesmeerd maar gevloeid. Daarnaast is de kleur van de vloer meestal niet grijs maar heeft het eerder een melkkleur. Een anhydriet vloer hardt gemiddeld 1 cm per week uit. Na het uitharden moet de filmlaag, die zich op de anhydrietvloer heeft gevormd, verwijderd worden. Dit kan door de vloer te schuren. U kunt dit zelf doen of wij kunnen dit ook voor u uitvoeren.

 

Egaliseren van plavuizen

Het egaliseren van plavuizen/tegelvloer

Het zijn beiden keramische producten op basis van klei. Een plavuizen/tegelvloer moet u altijd goed ontvetten voordat er een egalisatie laag overheen kan. Ook moeten tegels die los zitten worden verwijderd. Belangrijk is ook dat de voegen afgedicht zijn. 

 

 

Fermacell

Het egaliseren van Fermacell platen

Fermacell platen zijn multi inzetbare platen die dankzij de unieke samenstelling en het productieproces brandwerend, geluidswerend en tegelijkertijd vochtbestendig zijn. Fermacell platen worden gemaakt van gips en papiervezels, welke afkomstig zijn van gerecyclede afvalmaterialen. Aan dit mengsel wordt water toegevoegd waarna de platen onder hoge druk samengeperst worden tot stabiele platen die vervolgens gedroogd en op maat gesneden worden. Voor het egaliseren van een Fermacell vloer wordt speciale egaline gebruikt. Gipsgebonden vezelversterkte egaline. Deze egaline voorkomt scheuren door vezelbewapening. Voordat een Fermacell vloer geegaliseerd kan worden moeten gaten en kieren dichtgezet worden. Ook moet de vloer zonder grote hoogteverschillen gelegd zijn.

 

Egaliseren van tegellijm

Het egaliseren van tegellijm

Als u een oude plavuizen/tegelvloer verwijderd heeft kan er tegellijm achterblijven. Als dit het geval is moeten er een aantal stappen doorlopen worden. Om deze vloer te kunnen egaliseren moet u ervoor zorgen dat de loszittende delen allemaal verwijderd zijn en eventuele pukkels/bulten van stukjes oude tegels er af zijn.

 

 

Egaliseren van houten vloer

Het egaliseren van een houten vloer

In sommige gevallen is het mogelijk om ook u houten vloer te egaliseren. Hiervoor is een spanningsarme vezelversterkte egaline nodig. Deze egaline voorkomt scheuren door vezelbewapening. Of dit bij u mogelijk is zal ter plaatsen beoordeeld moeten worden. De voorwaarden hiervoor zijn:  er mag geen beweging in de vloer zitten, alle naden en kieren moeten dichtzitten. Dit alles om ervoor te zorgen dat de egaline niet weg kan lopen. 

 

 

Ingefreesde vloerverwarming

Het egaliseren van een vloer waar vloerverwarming is ingefreesd met open sleuven

Als de sleuven nog niet zijn dichtgesmeerd, moeten deze eerst dichtgezet worden met reparatiemortel en daarna kan het egaliseren beginnen. Deze twee handelingen kunnen in de meeste gevallen in één dag uitgevoerd worden.
 
 
Vloerverwarming

Het egaliseren van een vloer waar vloerverwarming is in gefreesd met dichtgesmeerde sleuven

Als de sleuven al zijn dichtgezet, is alleen een egalisatie laag nodig. Zorg er wel voor dat de vloer zo glad mogelijk is, dus dat er geen gaatjes in de aangesmeerde sleuven zitten. Daar zal de egaline in weglopen. Wat ten koste zal gaan van het eindresultaat.
 
 
handenschudden

Wij leveren kwaliteit en bieden 5 jaar garantie

flexibele agenda

Zijn zeer flexibel inzetbaar

bouwvakker

Staan voor complete afwerking en netjes werken

piggybank

Leveren vakwerk voor een scherpe prijs