Klantinstructies

Voordat we bij u de vloer komen egaliseren, is het belangrijk dat u een aantal voorbereidingen treft. Onderstaande instructies zijn van belang om uw vloer naar volle tevredenheid te kunnen egaliseren, zonder meerwerk of extra kosten. 

 • In de week voor het egaliseren is het verstandig dat er geen vochtige stoffen in de woning worden aangebracht. Denk hierbij aan stuc, spachtel en spuitwerk. De luchtvochtigheid dient tussen de 40% en 80% te zijn.
 • Voor het egaliseren dient de ondervloer leeg, schoon, droog en vetvrij te zijn. Dat wil zeggen dat eventuele resten van stucwerk, spachtelputz of andere pukkels of vlekken van de vloer af zijn gestoken en dat de vloer goed is gezogen. Ook de kantjes moeten goed gezogen worden.
 • De vloerverwarming dient 36 uur voor het egaliseren buiten werking te zijn. Echter dient de ruimte wel op minimaal 17 graden en maximaal 25 graden Celsius te blijven. Dit is eventueel te bereiken met externe kachels.
 • Er moet een werkende, en goed bereikbare waterkraan aanwezig zijn (geen wc kraantje) en elektriciteit voor onze mixer.
 • Zorg ervoor dat eventuele plinten onder de keuken en het fornuis zijn verwijderd. 
 • Controleer of er voldoende ruimte onder de deuren aanwezig is voor de aan te brengen egaline. Als dit niet het geval is, zorg dan dat de deuren ingekort of verwijderd zijn. 
 • In de meeste gevallen mag er na drie uur weer over de vloer worden gelopen. De vloer dient echter vrij te blijven om beschadigingen te voorkomen, bijvoorbeeld van trappen, stoelen en tafels. De egaline dient minimaal 24 uur te drogen. Dit is onder ideale omstandigheden. Het beste is om 48 uur aan te houden. Om deze reden mag de vloer de eerste 48 uur niet afgedekt worden, bijvoorbeeld met een stucloper.
 • Vanwege het vloeibare karakter van egaline en het feit dat de vloer met de hand gegoten zal worden, zal er altijd een lichte glooiing te zien zijn langs de plinten c.q. muur. Plinten/muren dienen daarom bij voorkeur pas na oplevering van de egaline vloer geschilderd te worden.
 • Als de werkzaamheden op een verdieping zijn waar we gebruik moeten maken van een trap. Zorg er dan voor dat deze is afgedekt. 
 • Vermijd direct zonlicht op de vloer waar de egaline aangebracht moet worden. Dit kan invloed hebben op het droogproces en vloeivermogen van de egaline. Zorg ervoor dat de ramen waar de zon op schijnt afgeplakt zijn. Dat geldt voornamelijk in de lente en zomer als de temperaturen boven de 20 graden komen.
 • Let op: Wij gaan altijd uit van een blijvend droge en trekvaste ondergrond. Egaliseren is gladmaken niet waterpas. Wij volgen bestaande glooiingen in de dekvloer.

Werknemers van Vloeregalisatie Verhagen zijn bevoegd om werkzaamheden uit te stellen, wanneer de condities afwijken van deze bovenstaande normen. 

Vezels

Bij zandcement ondervloer

Betreft het een zandcement dekvloer? Kijk dan goed of er vezels (zie foto hiernaast) uit de dekvloer komen. Dat zijn hele kleine witte draadjes. Die dienen voordat de vloer wordt geëgaliseerd, verwijderd te worden. Dit kan bijvoorbeeld met een verfbrander.

Uiteraard kunnen wij dit ook voor u uitvoeren. De kosten hiervoor bedragen slechts €3,50 per m².

 

 

Schuumachine

Bij anhydriet ondervloer

Betreft het een anhydriet ondervloer? Dan moet de filmlaag die zich op de anhydrietvloer heeft gevormd voor het egaliseren worden verwijderd. Dit kan door middel van het schuren van de vloer. U kunt dit zelf doen door een groot schuurmachine te huren bij een verhuurbedrijf zoals Boels

Uiteraard kunnen wij dit ook voor u uitvoeren. De kosten hiervoor bedragen slechts €3,50 per m².

 

 

Ontvetten tegelvloer

Bij een tegelvloer 

Betreft het een tegelvloer? Zorg er dan voor dat deze leeg, schoon en goed is ontvet. Dit in verband met de hechting van de egaline. Dit kan door middel van bijvoorbeeld ammonia. Het beste kunt u de vloer meerdere malen ontvetten. Als dit niet goed wordt uitgevoerd, zal de egaline loskomen van de ondergrond.

Wij schuren een tegelvloer, nadat deze is ontvet, ook nog op. Dit is om hem op te ruwen en maximale hechting te creëren. Let op: dit zit bij de prijs inbegrepen, dus geen verrassingen achteraf.

Indien er geëgaliseerd wordt op een bestaande tegelvloer, dient deze druk en trekvast te zijn. Dit om te voorkomen dat er scheuren in de egaline ontstaan. Dat houdt in dat losse tegels verwijderd moeten worden. Ook moeten de kapotte voegen worden gerepareerd zodat de egaline niet wegloopt.

De factuur dient nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd direct betaald te worden. Dit dient u contant te voldoen. Op al onze werkzaamheden zijn onze Algemene Voorwaarden van kracht.

 

handenschudden

Wij leveren kwaliteit en bieden 5 jaar garantie

flexibele agenda

Zijn zeer flexibel inzetbaar

bouwvakker

Staan voor complete afwerking en netjes werken

piggybank

Leveren vakwerk voor een scherpe prijs