Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met betrekking tot vloeregalisatie. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@vloeregalisatieverhagen.nl.

Algemeen

 

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat jullie langskomen?

Zie onze klantinstructies.

 

Hoe laat beginnen jullie met de werkzaamheden?

We bellen u twee dagen van tevoren met een richttijd. Op de dag zelf wordt u een half uur voordat we er zijn gebeld.

 

Hoelang duren de werkzaamheden?

Het egaliseren van een vloer van 50  neemt ongeveer twee uur tijd in beslag.

 

Hoe schoon moet de vloer zijn voordat jullie komen egaliseren?

Voor het egaliseren dient de ondervloer leeg, schoon, droog en vetvrij te zijn. Dat wil zeggen dat eventuele resten van stucwerk, spachtelputz of andere pukkels of vlekken van de vloer af zijn gestoken en dat de vloer goed is gezogen. Ook de kantjes moeten goed gezogen worden. Betreft het een plavuizen vloer. Dan moet deze goed ontvet zijn. 

 

Maken jullie mijn vloer waterpas?

Nee, egaliseren is het glad maken van de dekvloer, dus niet waterpas. Wij volgen de bestaande glooiingen in de dekvloer.

 

Wat is de droogtijd van de vloer?

De vloer is drie uur, na het eindigen van de werkzaamheden, weer beloopbaar. Onder ideale omstandigheden is de vloer na 24 uur belegbaar. Wij adviseren om 48 uur aan te houden, zo weet u zeker dat de vloer droog is voordat dat deze wordt belegd. Hierbij is het belangrijk dat u voldoende ventileert en dat de temperatuur boven de 17 graden Celsius blijft.

 

Afwerkvloeren

Is egaline geschikt als afwerkvloer?

Nee, egaline is geen afwerkvloer. Als u dit als afwerkvloer wilt gebruiken, zal er altijd een coating of betonverf overheen moeten. De uitstraling van een coating of betonverf is altijd anders als van epoxy of polyurethaan gietvloer. De strepen van het verwerken van de egaline met een rakel, vlakspaan en eventueel prikroller zullen zichtbaar blijven. Dus verwacht niet hetzelfde eindresultaat.

Ik ga zelf een PVC vloer leggen. Kan ik de PVC vloer gelijk op de geëgaliseerde vloer plakken?

Nee, een geëgaliseerde vloer moet altijd eerst worden opgeschuurd. Dit moet worden gedaan i.v.m. de hechting en om eventuele luchtbelletjes of pukkeltjes weg te schuren.

 

Garantie

 

Jullie geven twee jaar garantie. Geldt dat ook voor houten vloeren en vloeren zonder isolatie of kruipruimte?

Op houten vloeren geven wij geen garantie. Met als reden dat hout altijd kan blijven werken en er dus scheuren in de egaline kunnen ontstaan. Door het gebruik van de beste producten proberen wij dit te voorkomen: een spanningsarme vezelversterkte egaline.

Op vloeren zonder isolatie of kruipruimte geven wij geen garantie, i.v.m. optrekkend vocht.

 

Zit er garantie op scheuren of adervorming in de egalisatie en/of pvc vloer?

Wij geven geen garantie of eventuele krimp en of zetscheuren. Ook niet op eventuele adervorming die ontstaat in uw pvc vloer door toedoen van krimp en of zetscheuren. Wij hebben hier geen invloed op en kunnen hier dus ook geen garantie op af geven.

handenschudden

Afspraak is afspraak!   En bieden 2 jaar garantie

flexibele agenda

Zijn zeer flexibel inzetbaar

bouwvakker

Gespecialiseeerd in particuliere egalisatie! Werken zeer netjes.

 

piggybank

Leveren vakwerk voor een scherpe prijs