Werkwijze

Hieronder staat duidelijk in stappen aangegeven hoe wij te werk gaan als Vloeregalisatie Verhagen bij u de vloer komen egaliseren. Zo krijgt u meteen een goed beeld van de werkzaamheden die wij dan verrichten.

Voordat we bij u langskomen, is het belangrijk om zelf een aantal voorbereidingen te treffen. Welke dat zijn, kunt u hier lezen.

Vochtmeting

Stap 1.

Als eerste doen we een vochtmeting. Hiermee beoordelen wij of de vloer droog genoeg is om een egalisatie laag aan te brengen.

Stap 2.

Daarna vullen wij samen met de klant een controlelijst in, om er zeker van te zijn dat alle voorbereidingen goed zijn uitgevoerd. 

 

 

Primer aanbrengen

Stap 3.

Als dat allemaal goed is, gaan we beginnen met de voorbereidingen voor het egaliseren. Allereerst zetten we de vloer in de primer (dit zorgt voor een goede hechting van de egaline en gaat de zuiging tegen).

 

 

Trap

Stap 4.

De krimpscheuren in de dekvloer zetten we dicht. Eventuele gaten zetten we dicht met snelcement. Op de plaatsen waar dat nodig is plaatsen we een band, bijvoorbeeld bij een kruipluik of bovenaan de trap. 

 

 

Spullen

Stap 5.

We vullen alle emmers water af met een speciale watermeter. Hierdoor zit er in iedere ton egaline evenveel water. Zo halen we maximale uit het product.

 

 

Mixhoek

Stap 6.

Als alle spullen en gereedschappen klaarliggen gaan we starten met het egaliseren.

 

 

Tot slot

Nadat de klus is afgerond zorgen we ervoor dat we alles netjes en schoon achterlaten. Zodat niemand kan zien dat we geweest zijn. Behalve aan de nieuwe strakke vloer natuurlijk.

De vloer is na ongeveer 3 uur weer beloopbaar (onder de ideale omstandigheden). Dan heeft hij nog wel 24 tot 48 uur nodig om helemaal uit te harden. Dus niet afdekken.

 

Heeft u nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Egalisatie